Oavsett renovering – undersök möjligheterna till hjälp

Det finns en slags feber i Sverige gällanelektricitetde renoveringar och detta egentligen oavsett vilket område på boendet det handlar om. Renoveringar sker både exteriört som interiört och i alla typer av rum – badrum, kök, vardagsrum, hallar och sovrum. Allt detta kan till mångt och mycket förklaras av två saker: dels så finns det mycket inspiration att hämta och dels så är även materialet billigare idag än vad det var för några år sedan.

Gällande det senare; tack vare att större byggvaruhus etablerat sig över hela Sverige så har konkurrensen mellan dessa gjort priserna på material mer humant. Nummer ett då – inspirationen? Jo, det är bara att slå på tvn valfri dag- och valfri tid på dygnet för att förstå vad vi menar. Renoveringar sker i nästan varenda kanal och överallt så överöses vi med tips, med små lösningar och små knep som går att applicera till våra egna hem.

Dock! Det finns en fara i detta och det har också visat sig att många av dessa renoveringar håller en – diplomatiskt uttryckt här – låg kvalitet. Alla kan inte snickra, alla kan inte bygga och alla är inte födda med det tålamod som krävs för att genomföra en renovering; något som lätt glöms bort om man ser Martin Timell eller Ernst Kirschsteiger i färd med att renovera något på tvn. Ser man att det tar kort tid – ett program tar ungefär en timme – och där man ser ett vackert resultat så är det också lätt att själv bli sugen. En person och husägare i Solna kan alltså se sig själv genomföra projekten han sett på tv, genomföra en omfattande renovering och detta utan att sakna vana och erfarenhet.

Använd rot-avdraget för din renovering

Vi säger inte att en renovering på något sätt är fel, vi säger bara att det finns andra alternativ och här skulle vi vilja slå ett slag för rot-avdraget. Att denne person i Solna  faktiskt kan anlita professionell hjälp för din renovering – oavsett om vad det handlar om; en rörmokare, en snickare, en målare eller en elektriker (särskilt viktigt!) och dra av 30% av den totala arbetskostnaden på sin deklaration.

Är man rot-berättigad så anser vi att man också ska använda sig av detta generösa avdrag. Det är möjligt att förverkliga sina drömmar och ta del av den inspiration som finns tillgänglig – men man måste också i detta inse sina egna begränsningar och anlita nödvändig hjälp där det krävs.

20 Mar 2017