Övertalades till golvslipning i Stockholm

Nya golv är en investering som syns tydligt. Vad många inte vet är att en slipning av golvet i Stockholm kan ge samma känsla. Genom att inte lägga nytt är investeringen även miljövänlig.

Klas suckade och satte sig tungt i vardagsrumssoffan. Än en gång hade diskussionerna om golv fört till osämja. Han ville bevara det vackra trägolvet i vardagsrummet. Men Berit vägrade. Hon ville ha nya golv. Dessutom skulle allt bli dammigt vid slipning. Det gick inte att förklara för henne att de använde maskiner för golvslipning i Stockholm som gjorde att det inte dammade alls. Att golvet skulle se ut som nytt. Hon vägrade lyssna.

Golvslipningen förvånade

Så skulle Berit åka och hälsa på yngsta dottern som jobbade i Grekland. Nu fick det bära eller brista tänkte han när resan blev bestämd. Han bokade in hantverkare till dagen efter hennes avresa. De var otroligt proffsiga och jobbet gjordes på bara några dagar. De slipade och han lät dem välja den behandling de tyckte passade bäst. Som tur var hade Berit bokat två veckor och tagit med den yngre dottern, så golvet skulle få tid att vila innan möbler lyftes in igen.

De parkerade på uppfarten och tjejerna gick in medan Klas lyfte ur väskorna. Vid ytterdörren hörde han ett rop av glädje. Berits armar runt halsen innan han hunnit ta av sig jackan. Med glädjetårar i ögonen sa hon, tack för att du gav med dig till slut. Att det blev ett nytt golv. Han log kärleksfullt mot henne. Sanningen kunde vänta till senare.

2 Feb 2022