Plåttak i Stockholm står emot väder och vind

Om du märker att ditt tak farit illa av hårda höststormar och tung snö, ska du kontakta ett företag som kan lägga plåttak i Stockholm med lång livslängd.

Det svenska klimatet är inte alltid nådigt mot våra hustak. Tegelpannor och vindskivor får ta emot mycket stryk under höst och vinter. Kraftiga stormvindar tar tag i tegelpannorna så att de ställer sig på tvären eller faller ner från taken.

Du bor i ett äldre hus utanför Stockholm som en gång i tiden hade ett vackert tegeltak. Många gånger har du fått klättra upp på taket för att rätta till pannorna. Du har också råkat spräcka några plattor när du stått på taknocken. Du befarar att sprickorna kan leda till att vatten från snösmältning kan tränga in under taket.

Plåttak i Stockholm ger låg vikt

Du har beslutat dig för att åtgärda taket. Tanken var från början att lägga ett nytt tak med betongplattor. De är tyngre än tegel och ligger kvar på taket. Du är dock osäker på om husets takstolar klarar en högre belastning. En lösning skulle kunna vara att lägga ett plåttak, tänker du, och därför kontaktar du en firma som har takläggare.

En takläggare kommer på besök och inspekterar taket. Firman han representerar kan förvisso lägga både tegel- och betongpannor på ditt tak, men takläggaren menar att ett plåttak skulle passa utmärkt. Inte minst därför att ett plåttak är nästan underhållsfritt och har lång livslängd. Du beställer plåttaket och får femton års materialgaranti.

15 May 2023