Rådgivning vid val av kökskakel

kakel, kök

Har du svårt att välja vilket kökskakel som ska köpas in? Vilket kakel som passar gällande funktion, utseende och kvalité. Ta hjälp – det är oftast gratis.

Få rådgivning via telefon eller mail

Det är inte alla företag som säljer kökskakel som även erbjuder gratis rådgivning via telefon eller mail. Om kunden efterfrågar detta brukar de hänvisa dem in till butiken för att där lättare föra samtalet vidare. Men det finns minst ett företag i Stockholm som har denna tjänst. Du tar bilder, gör ritningar och kommer med förslag digitalt varpå en av de säljare som jobbar på kontoret i Stockholm ger råd och räknar ut vilket kakel som är bäst. Självklart kan de även sälja de produkter som behövs för projektet men att köpa allt via dem är inget krav.

Inspiration och hjälp via butik

Den vanligaste vägen är att åka till en butik som säljer kökskakel och diskutera olika lösningar med en säljare direkt i butiken. Fördelen är självklart att man som kund kan känna på kaklet, se olika kökslösningar och få en personligare service.

Här kan det finnas en fördel att boka en tid i förväg för att vara säker på att få den hjälp man behöver. Att få hjälp med ritningar, förslag och offerter är alltid gratis via dessa butiker. Det brukar även löna sig att prata med proffs innan kökskaklet monteras.

Råd och tips via hantverkarna

En väg som många glömmer bort är att fråga hantverkarna. Till stor sannolikhet kommer du inte själv montera kökskaklet utan be en hantverkare att utföra jobbet. Men för att de ska kunna ge en offert behöver de komma och se på ditt kök och utifrån det ge ett prisförslag.

Kontakta ett par hantverkare och be om offert. När de är hos dig finns möjlighet att diskutera olika lösningar och hitta vägar till inredning. Man får komma ihåg att de dagligen monterar kakel och klinkers i badrum och kök och därmed har lång erfarenhet av branschen.

Personlig rådgivning – men då kostar det

De tre alternativen ovan är alltså gratis. Väljs personlig rådgivning i hemmet uppstår däremot en kostnad. Det är inte heller en helt vanlig tjänst och något som alla återförsäljare av kökskakel erbjuder. Men den kan inte minst hittas i storstäder.

I Stockholm finns exempelvis tjänsten från heminredningsföretag som gör hembesök och skissar på både renoveringar och ombyggnationer men även från återförsäljare av kakel och klinker. Kostnaden kan både vara med ett fast pris per besök eller löpande per timme. Räkna däremot minst med 500 kr per timme.

19 May 2019