Så flyter flytten på smärtfritt

Ska ni flytta? Grattis! Gör flytten så smidig som möjligt med följande tipp-topp-flytt-tips!

Packa Smart

Börja packa ner i kartonger i tid. Det kan kännas onödigt att börja packa ner sitt liv i kartonger redan 2-3 månader innan flytten, men ju mer ni får undan i tid - ju lättare blir det att få ner det sista utan att stressa. Det som ni kan börja packa ner i god tid är hemtextilier och kläder som inte används under just denna säsong. Det är ofta väldigt mycket saker vi har hemma som inte används under stora delar av året och det är ingenting du kommer sakna kommande 2-3 månader.

Ta hjälp av flyttfirma när det är dags för flytten

Att anlita flytthjälp blir mer och mer vanligt. Det finns mycket hjälp att ta när det är dagen D för flytten. Det finns gott om flyttfirmor i de större städerna och de vill mer än gärna stå till tjänst när det är dags för just er flytt. De kan hjälpa dig att endast transportera ditt bohag, men de kan även hjälpa dig att montera ner större möbler, bära ner möbler och kartonger till en flyttbil, transportera och sedan bära upp och även montera ihop möblerna igen. Allt beror på vilken hjälp just du vill ha. Om du vill ha packhjälp så kan många flyttfirmor även erbjuda just det. Packhjälp kan passa för den som känner att tiden inte finns eller som av andra anledningar inte kan packa själv.

Städfirma för flyttstädning

När hela bohaget har lämnat er gamla bostad så ska bostaden städas från topp till tå. Detta är ett enormt projekt som kan ta flera timmar beroende på hur stor bostaden är. Det är inte riktigt det man vill göra när man fått in alla kartonger och möbler i den nya bostaden. För att slippa lägga tiden på en flyttstädning kan du alltså leja bort arbetet till en professionell städfirma som sköter hela städningen åt dig. Många firmor lämnar dessutom en garanti på att du som kund och den nya bostadsägaren eller gästen ska bli nöjd. Om något inte skulle vara bra gjort, eller om något är missat, så kommer helt enkelt företaget tillbaka och åtgärdar detta. Fler och fler flyttfirmor erbjuder även flyttstädning. Det innebär inte att personalen som hjälper dig med flytten åker tillbaka och genomför städningen, utan det innebär att företaget har ett samarbete med en städfirma som de anlitar åt er. Ofta blir det bara en faktura och städföretaget får sedan fakturera flyttfirman för sin del av kakan.

16 Jul 2017