Så kan studenter kliva in på bostadsmarknaden via mäklare i Gävle

Studenter kan också tjäna pengar på bostadsmarknaden. Låt en mäklare i Gävle guida dig till ditt allra första bostadsklipp. Satsa på hög prisutveckling.

Du som ska börja studera vid högskolan i Gävle har säkert undrat över hur det ska lösa sig med bostad. Många städer i Sverige har stor brist på bostäder, och Gävle är knappast något undantag. Särskilt brukar det ta lång tid innan en billig studentlägenhet kommer inom räckhåll, även om du ställt dig i studentbostadskön i samma stund som du fick ditt antagningsbesked.

Men kanske kan det vara en idé att helt enkelt strunta i att hyra. Även som student har du möjlighet att göra dig en hacka på bostadsmarknaden. Så länge som du kan hosta upp pengarna till handpenningen är Gävle bra mark för att ta dina första steg i bostadskarriären. Och eftersom priserna i Gävle är generellt lägre än de i till exempel Stockholm, har du större chanser att faktiskt ha tillräckligt med kontanter till handpenningen.

Mäklare i Gävle hjälper dig till en bra affär

Ring runt till stadens mäklare och fråga vilket område de tror kommer ha starkast prisutveckling under de år du planerar att plugga i Gävle. När du köper lägenhet med tanken att tjäna pengar på affären är läget och potentialen viktigare än om du själv trivs i lägenheten. Men med tanke på att du ska tillbringa majoriteten av din tid i skolan och på studentpuben så gör det kanske inte så mycket.

16 May 2022