Så nöjda är kunderna med sina rörinspektioner

Att anlita en firma för en rörinspektion kan kännas lite nervöst. Åtminstone om man inte har anlitat firman förut, eller har någon annan relation till den som ska komma och göra inspektionen. Man släpper in någon annan i sitt hem – kanske när man inte ens är hemma – så det gäller att ett förtroende finns. 

Ett utmärkt sätt att utröna huruvida en viss firma är pålitlig eller inte, är att kolla vilka omdömen och recensioner de har fått på nätet. I den här texten har vi valt ut ett antal slumpmässiga firmor i Sverige, för att se hur nöjda kunderna egentligen är med sina rörinspektioner. 

De flesta är mycket nöjda

Hos den första firman vi tittar på finns nästan bara goda recensioner. Många berömmer firman för ett trevligt bemötande och ett effektivt arbete. Ett par av dem anser att de kanske var aningen dyra, men ger fortfarande en fyra eller en femma (av fem) i betyg. Den första lite mer negativa recensionen hittas längre ned i flödet, men inte ens den ger särskilt mycket ris. Hon som skriver omdömet säger att bemötandet var trevligt, men att felet inte åtgärdades först. Det här ledde till att hon fick ringa igen, vilket alltså anges som skäl för att ge tre av fem i betyg. Tre av fem får ändå anses vara godkänt. Ingen mer negativ recension än så hittas. 

Fortsatt goda omdömen

Nästa firma vi tittar på har, även de, mycket goda recensioner. Lovord som ”väldigt tillmötesgående”, ”duktiga fackmän” och ”proffsigt” dominerar flödet av omdömen. Likt de flesta andra aktörer inom branschen sysslar de inte endast med rörinspektioner, utan gör allt från att installera värmeanläggningar och stambyten till att byta packning i kranen i badrummet. 

Det lägsta betyget vi först ser är tre av fem – med en kommentar som inte alls speglar det givna omdömet. Recensenten säger att företaget var trevliga, serviceminded och att jobbet gick snabbt. Trots lovorden ges alltså bara tre av fem – en upplevelse som andra på sidan skulle ge högsta betyg för. Det här är det lägsta betyget som någon har gett till firman. 

Brett företag får lovord

Det tredje företaget vi tittar på är lite bredare än de andra, och har många tjänster utöver rörinspektion att erbjuda. De hjälper i princip till med nästan allt inom både el och VVS. Även här är det svårt att hitta negativa omdömen. Faktum är att alla, förutom en, har gett företaget högsta betyg. Den kommentar som inte har gett 5 av 5 säger ändå att de gjorde ”ett mycket bra jobb” men att projektet i övrigt var lite struligt. Den som ska anlita en firma för rörinspektion bör alltså knappast känna sig orolig med det här företaget. 

Rykte viktigt

Helt klart är ryktet viktigt. Inte bara för den som sysslar med rörinspektion, utan för de flesta typer av hantverkare. Som viktigast är det kanske i lite mindre städer, där befolkningen har bra koll på de aktörer som finns. I storstäderna är det lite enklare att gömma sig efter att ha gjort ett bristfälligt jobb. 

26 May 2018