Säkerställ kvalitativ flytthjälp i Stockholm

Fler och fler ser ett värde i att anlita professionell flytthjälp i Stockholm; något som säkerligen kan förklaras av att många av dessa gjort en rejäl vinst i samband med sin lägenhetsförsäljning. Att då lägga några kronor på flytthjälp och flyttstädning blir i sammanhanget ingenting – med det tar bort allt det jobbiga som måste göras vid en flytt. Man slipper packa, man slipper ordna med transportmedel, man slipper hålla på att bära, man slipper engagera vänner och släkt och man slipper flyttstädningen efteråt.

 Kort sagt; för en mindre summa så kan man fullt ut fokusera på att få fint i det nya hemmet (naturligtvis efter att man gjort en flyttanmälan, en adressändring, ordnat hemförsäkringen till den nya bostaden och sagt upp alla abonnemang som hör den gamla till) så väljer många att göra just det.

Och fler kommer det att bli – var så säker. Numera så kan man nämligen anlita professionell flytthjälp – inte enbart i Stockholm – och dra ab halva arbetskostnaden på deklarationen. Sedan augusti 2106 så är nämligen flytthjälp inkluderat i rut-avdraget och räknas således om en hushållsnära tjänst. Därav vågar vi så bensäkert fastslå att flyttfirmorna i Stockholm kommer att gå en synnerligen lukrativ framtid till mötes.

Tyvärr så gäller detta även de sämre flyttföretagen som finns i Stockholm. Detta har varit ett problem som förmodligen kommer att bli än mer påtagligt. Branschen är fylld av sämre företag som inte sköter sig; saker och ting går sönder i samband med flyttar, saker försvinner, tiderna passas inte och man vägrar ta ansvar för sina misstag. För att undvika en sådan flytthjälp så krävs det att man anstränger sig och undersöker innan man skriver på ett avtal; vi tänkte visa hur man ska undersöka och vilka saker man som kund i Stockholm ska fokusera på. Detta gör vi enligt följande punkter:

  • Försäkring och garanti: det ska man alltid kolla upp att flyttfirman har. Vad händer om någonting skulle går sönder? Se till att de lämnar garanti på sitt jobb samt att de jobbar mot ett försäkringsbolag (gärna ett vars namn du känner igen).
  • Hur stor vana har man? Hur länge har företaget funnits och kan man visa upp några referenser som du kan ringa? Det senare är nästan ett måste. Att kunna höra en röst i andra änden av luren säga att den flytthjälp de anlitat var av yppersta klass är en stor trygghet.
  • Vad kostar det? Hur lockar ett oseriöst företag kunder? Jo, man sänker priserna. Kvalitet får man betala för och vårt råd är att du tar bort de billigaste – och även de dyraste – alternativen inom flyttbranschen i Stockholm. Med rut-avdraget blir kostnaden för flytthjälp ändå väldigt blygsam.
  • Har man alla tillstånd som krävs? Kolla upp om företaget har trafiktillstånd, om man har parkeringsdito samt – naturligtvis – om man har f-skattsedel.
14 Dec 2016