Sälj med en mäklare i Jakobsberg

Att sälja en bostad är något som väldigt många i dagsläget räknar med att göra och i den här texten så fokuserar vi främst på en stad. Nämligen Stockholm, där många personer ser på sina bostäder som rena investeringar. Det vill säga, man har kanske köpt sin bostad för några år sedan och stilla, så att säga, suttit kvar i båten och sett hur priserna eskalerat på bostadsmarknaden; något som skett över hela Stockholm. Att man sett sina grannar och liknande lägenhet i det område man bor i säljas för enorma summor gör att man själv också börjar bli intresserad av att sälja och att man nästan tar ut segern i förskott.

Kort sagt; många tror att en bostadsaffär i och kring Stockholm per automatik innebär en hög vinst och att man inte kan misslyckas. Visst, det finns en poäng i detta och förmodligen så kommer man att sälja med vinst – men för att nå den enorma vinsten som många tar för givet så finns det inga genvägar och det första steget i detta är också det avgörande: att anlita rätt mäklare.

Vi kan – för att illustrera vårt exempel lite bättre – säga att du äger en lägenhet utanför Stockholm – i Jakobsberg – och vill sälja denna. Du vet att liknande objekt som det du äger har sålts för närmare tre miljoner kronor och det är också den summan du har som mål. Vilken mäklare i Jakobsberg ska du då välja för att nå denna summa om tre miljoner?

Så hittar du rätt mäklare i Jakobsberg

Ja, för att visa vad vi tycker att man ska eftersöka hos en mäklare så tänkte vi rada upp några avgörande punkter – punkter som ger en bättre chans att sälja med stor vinst och som vi tycker att man ska söka hos en mäklare. Nämligen dessa:

  • Tillgänglighet. Din mäklare i jakobsberg ska när som helst kunna plocka upp telefonen och hjälpa spekulanter att se din lägenhet. Ringer det under en tidig lördagmorgon – inga problem. Ringer det under en torsdagskväll – jag kommer. Och så vidare; förutsatt att du också är flexibel vill säga.
  • Kunskap. Vad säljer din mäklare utöver din bostad? jo, han säljer hela Jakobsberg. Skolor, idrottsanläggningar, affärer, tunnelbana, kommunikationer i övrigt – allt som kan få en spekulant att se det vackra och positiva med just Jakobsberg.
  • Tjänster. En mäklare numera ska kunna erbjuda dig saker som kan attrahera fler spekulanter till en visning. Homestyling, fotografering, flertalet annonser i tidningar, på Hemnet, på Blocket och i andra kanaler såsom sin hemsida. Vidare ska denne mäklare också ha ett stort kontaktnät – exempelvis från spekulanter som tidigare deltagit – och förlorat – budgivningar på objekt liknande det han nu ska sälja i Jakobsberg.
9 Dec 2016