Skapa Ernst-mys på terassen med markiser

Hur lyckas de egentligen? Den frågan ställs ofta i samband med att man som privatperson ser på ett tv-program gällande inredning, design och renoveringar. Hur kan de - gång på gång - lyckas med att att förvandla ett sunkigt boende till ett boende dit man själv skulle vilja flytta? Först och främst så har de kunskapen och de har de resurser som krävs för att lyckas. det kostar naturligtvis mycket pengar att renovera. De projekt som genomförs på tv är långt ifrån gratis - vore så fallet, ja, då skulle samtliga bostäder i Sverige se väldigt attraktiva ut. Därför så kan man inte bara peka med hela handen och säga - gör så här, då blir det bra. man måste ha den ekonomiska biten i åtanke också

Det finns dock en sak som man kan hämta - utöver ren inspiration - från dessa tv-program och detta gäller omsorgen av de små detaljerna. Här får vi säga att Ernst Kirchsteiger är en mästare.

 

Viktigt med fokus på de små detaljerna

Det som Ernst gör är att han hela tiden ser till att - genom de mindre detaljerna; en riktad lampa hit, en matta här, en kudde där och en kruka med basilika här - skapar en helhet. detaljerna leder till helheten och det är något som han har naturligt - men som vi andra kanske saknar. Vi tänkte tipsa om ett typiskt område där man har mycket att tjäna på att tänka på detaljerna och där man kan skapa ett typiskt Ernst-mys. Detta i form av terrassen.

Många ser antingen sin terrass som A) en plats att äta middagar på under sommaren eller B) som en plats där man kan sola. Det ena utesluter genom detta det andra. Antingen bygger man ett tak eller också låter man terrassen vara öppen. naturligtvis så kan man äta trots solsken - men ärligt talat, så roligt är det inte att behöva sitta och kisa, svettas och plågas i en stekande hetta, eller hur?

Markiser förändrar en terrass i Lidingö

Lösningen? Vi skulle i sann Ernst-anda säga att markiser är det bästa lösningen för en terrass. han skulle förmodligen tillverka egna sådana och hänga upp olika segeldukar i nivåer för att hitta den rätta stämningen. För oss så skulle det dock räcka med att säga att det finns väldigt bra markiser på marknaden som ger samma effekt. Du kan hitta markiser och återförsäljare av sådana runt om i hela landet - från Lidingö till Haparanda - och du kan dessutom kolla upp modellerna online för både inspiration och information.

Det fina är att du genom en terrassmarkis får ett val. Du kan under soliga dagar dra in den och du kan fälla ut den då det är dags för middag eller om du vill svalka dig i skuggan. Markiser på en terrass tillhörande en villa på exempelvis Lidingö gör att boendet blir lyxigare,  mer funktionellt och avsevärt mycket mysigare.

Kom ihåg att hitta din egen stil i detta också. Fokus på växter, på krukor, på dukar som matchar stolsdynor och markisens färg/färger och på alla andra små saker som leder till helheten. Och du: glöm inte att ta av skorna för den rätta inredartouchen alá Ernst.

19 Oct 2017