Skapa ett extra rum i lägenheten

Funderar du på att börja använda balkongen mer än idag. Skulle du vilja att den var mer skyddad både för insyn samt väder och vind? Kanske vill du ha öppningsbara glasfönster på din balkong?

Att besluta sig för att glasa in en balkong är att besluta sig för ett rymligare och lyxigare liv. Inte nog med att det blir mindre buller och störningsmoment utifrån - du får ett helt nytt rum. Med en inglasad balkong kan du skydda möbler och saker från väder och vind. Det innebär att du kan flytta ut gosiga möbler, vackra textilier och belysning. Du kan även nyttja balkongen som växthus för kryddor, grönsaker och blommor under sommaren. Egentligen finns inga nackdelar med en Inglasning av balkong, annat än möjligen att det kostar att genomföra.

Ett beslut för en ny livsstil

När du beslutar dig att glasa in din balkong så kan du äta frukost ute. Plötsligt kan du uppleva samma njutning hemma som utomlands. Du kan ligga på en skön solsäng eller soffa och läsa, samtidigt som du känner vinden fläkta i håret. Du bestämmer själv hur mycket du vill ha öppet och hur mycket du vill stänga till. Sköna kvällar. Middagen serveras på balkongen, med vacker utsikt. Det är som att sitta på ett café där du kan insupa miljöer och folk för ny inspiration. Här kan ni ta ett glas bubbel om kvällen och se på solnedgången. Låt filten ligga kvar när ni går in för att sova - dra igen fönstren om ni väntar regn. På morgonen kan ni avnjuta en stilla kopp kaffe, pyssla om era örter och plocka solmogna tomater direkt från plantan.

Hur vill du ha din balkong?

Vilken stil har du? Gillar du industriellt och rått inredda rum? I så fall hoppas vi att du har betongväggar på din balkong, gärna helt råa. Tillför belysning i grov stål eller mässingsarmatur. Snygga möbler av grovt virke eller glas. Bryt av med gröna växter och mjuka textilier. En härlig lammfäll att sitta på som kontrasterar mot allt det hårda. En ståtlig påfågel som dekoration och du är hemma. Till den industriella stilen väljer du naturligtvis stora, maffiga glas och kaffekoppar. Gärna handdrejad keramik och sugrör av bambu. Tänk kontraster i svart och vitt, mjuk och hårt. Inred en effektfull och trivsam miljö som du trivs i samtidigt som du känner dig stolt när du har gäster. Satsa på en inglasad balkong och kom ut!

29 Aug 2020