Stort utbud när du behöver bänkskiva i Stockholm

En bänkskiva är nästan lite som kronan på verket. Men att välja bänkskiva inför köksrenoveringen i Stockholm är inte alltid det lättaste. Här kommer några tips på viktiga saker att tänka på.

Att välja bänkskiva till köket är inte alltid så lätt då det finns flera olika faktorer att ta hänsyn till. Hur bänkskivan ser ut är viktigt för kökets design och hur man uppfattar rummet, men en bänkskiva måste också oftast klara av en hel del slitage. När man väljer bänkskiva är det därför viktigt att tänka på materialet och hur enkelt det är att rengöra, och om det måste underhållas med jämna mellanrum. Vissa material klarar hög värme bättre, medan andra lämpar sig bättre för saftkok och spill. Därför är det bra att också välja bänkskiva efter den typ av matlagning som man oftast ägnar sig åt.

Unik bänkskiva av sten

Hur bänkskivan ser ut har stor betydelse för kökets totala uttryck och då det inte är så ofta man renoverar köket är det bra att välja en bänkskiva som klarar slitage och håller sig snygg länge. Det material som är mest hållbart är sten. Det tål både slitage och värme bra men är också både snyggt och miljövänligt. Samtidigt ger det köket den där lite lyxigare känslan trots att det inte kräver särskilt mycket underhåll. Bänkskivor av sten finns i många olika färger och mönster som exempelvis marmor och granit. Då sten är ett naturligt material är varje bänkskiva unik med sin alldeles egna sammansättning och mönster.

19 Nov 2021