Ta hjälp vid flytten

Är det dags att flytta? För att göra flytten lite smidigare så finns det massor med hjälp du kan ta del av. Det mesta går dessutom inom rut-avdraget, så du behöver inte betala fullpris! Det bästa med att anlita hjälp är att du kan jämföra offerter och garantier mellan olika företag för att få fram det bästa priset för just det arbete som ska utföras hos dig.

Anlita en flyttfirma

Det finns gott om flyttfirmor i vårt avlånga land. Speciellt i storstäderna finns det många flyttfirmor som gärna hjälper dig med flytten. Vissa av dem erbjuder även packhjälp! Med packhjälp så packar de ihop ditt bohag åt dig. Det innebär även att de virar in glas och liknande i plast och papper så det inte råkar gå sönder under flytten. Det en flyttfirma vanligtvis gör är att de bär ner dina kartonger och möbler till en flyttbil, transporterar det till ditt nya boende och sedan bär upp det. De har även tilläggstjänster som nedmontering och montering av större möbler som inte kan flyttas fullt monterade, så som soffor, större bokhyllor, sängar och liknande. Här har du ett bra tips på en flyttfirma i Tyresö.

Flyttstädning

Flyttstädning är något som alla måste genomföra innan de lämnar över nycklarna till nästa ägare. Många flyttfirmor har börjat att även hjälpa till med flyttstädningen och det kan göra att totalpriset för flytthjälp och städning sänks gentemot att anlita separata företag för flyttstäd och flytthjälp. Hur som helst så måste en flyttstädning ske och genom att anlita ett städföretag för detta så lämnas ofta nöjd kund-garanti. Det innebär att företaget kommer tillbaka och åtgärdar eventuella brister om du eller den nya ägaren inte är nöjd med städningen.

Självklart kan du sköta hela flytten själv

Det finns många som väljer att sköta hela flytten själv, dvs. både nedpackning, transport, uppbärande av kartonger och möbler samt flyttstädningen. Fördelarna med detta är att du sparar några tusenlappar, men det kommer ta mycket längre tid. Att göra en ordentlig flyttstädning för en vanlig privatperson tar väldigt mycket längre tid än vad det gör för ett städföretag som gör arbetet dagligen. Samma sak gäller om du väljer att använda tilläggstjänster som packhjälp och monteringshjälp. Flyttfirmor som utför detta arbete dagligen är snabba, effektiva och försiktiga, men mest av allt: erfarna och kunniga. De gör detta arbete väldigt ofta och vet hur det ska göras för att bli rätt. Du som privatperson kommer ändå ha fullt upp med att packa upp och göra iordning din nya bostad.

6 Jul 2017