Takläggare Stockholm – billigt pris och bra kvalitet?

Hantverksbranschen i Stockholm är speciell sett till flera olika aspekter. Dels så har vi ett seglivat rykte som säger att en hantverkare i Stockholm per automatik tar mer betalt än vad motsvarande hantverkare gör i en mindre stad. Visst, ska du anlita en takläggare i Stockholm så kan du få en väldigt dyr offert presenterad framför dig – men den kan också vara väldigt låg. Det handlar om din egen förmåga att jämföra och ta ett eget initiativ också. Därför så kan du på ett annat sätt också påverka priset för en hantverkare – i det här fallet en takläggare – om du bor i Stockholm. I en mindre stad så finns inte samma konkurrens och därmed inte heller samma utrymme att jämföra priser. På gott och ont.

Vi ska nämligen titta på det viktigaste då man behöver – och anlitar – professionell hjälp: ett högkvalitativt utfört jobb. Där finns en risk i att bo i Stockholm. Liksom priset mellan två takläggare kan variera så kan dessvärre även kvaliteten göra så; ett tak lagt av en sämre takläggare kanske håller i tio år – detta medan den bättre kan leverera ett jobb som gör att taket får en nästan dubbel livslängd. Det handlar således om en delikat avvägning gällande pris kontra utfört jobb och om vi får komma med en uppmaning så är det att alltid – nästan utan undantag – fokusera på det senare.

Tips för att hitta rätt takläggare i Stockholm

Ska du byta ett tak i Stockholm och väljer den absolut billigaste takläggaren så finns det en risk att du kommer att få byta taket efter några år – den totala kostnaden blir därmed högre än vad fallet varit om du direkt – för några kronor mer – anlitat en takläggare med rätt kompetens. Vi säger inte att det är lätt och vi säger inte heller att en dyr takläggare per automatik ger bättre jobb – det vi vill peka på är att du måste anstränga dig för att hitta rätt takläggare till rätt pris.

Hur gör man då det? Ja, vi tänkte komma med några tips kring hur man åtminstone kan sålla bort de värsta ”rötäggen” och ge sig bättre möjligheter att få till stånd ett bättre pris och högre kvalitet. Tips som ser ut som följer:

* Tidigare uppdrag: I Stockholm blir vitsord från tidigare kunder väldigt viktiga. Det är din uppgift att ringa dessa. Be om nummer, se över hur många referenser din takläggare har och säkerställ kvalitet genom att ringa. Finns det inga personer som rekommenderar företaget? Ja, då bör du dra öronen åt dig. Där döljer man förmodligen någonting.

* Försäkring och garanti på jobbet. En viktig punkt som du bör kolla upp innan. Här kan du för ytterligare säkerhet även be om att få se yrkesbevis och medlemskap i olika branschorganisationer.

* Betalning: sker efter jobbet (använd rot-avdraget!) och aldrig i förskott. Håll hårt på denna punkt. Du betalar efteråt.

21 Jan 2017