Takmålning är en viktig del av takunderhållet

Har ni ett plåttak som har börjat tappa färgen eller som är alldeles solblekt och trist? Genom takmålning får det nytt liv och kommer att hålla mycket längre.

Ett plåttak som har tappat färgen kan snabbt börja rosta då färgen är till för att skydda plåten mot just fukt. Det räcker egentligen med att grenarna från ett träd repar plåten för att den ska drabbas av rostangrepp. Därför är det viktigt att man regelbundet besiktigar taket så att man upptäcker eventuella skador och snabbt kan åtgärda dem.

Ibland räcker det med att man bara behandlar och målar om den takyta som har repats. Men sol, regn, vind och snö sliter också på ett plåttak, och därför måste man förr eller senare måla om hela taket. I alla fall om man vill att det ska hålla riktigt länge och inte rosta sönder.

Anlita en takläggare specialiserad på takmålning av plåttak

Takmålning är en viktig del av takunderhållet. Men man kan också måla om taket av rent estetiska skäl om man vill. Svart, engelskt rött och koppargrönt är bara några av alla de kulörer som finns att välja mellan. Men innan man målar måste taket tvättas och gammal lös färg tas bort.

Takmålning är ett gediget arbete och inget för hemmafixaren. I stället ska man ta hjälp av en takläggare som är specialiserad på takmålning och underhåll av plåttak. Men då takmålning lämpar sig bäst på sommaren gäller det att vara ute i god tid och gärna ta in offerter minst ett halvår i förväg. Kontakta ett duktig takmålare här: takmålning.net

27 Sep 2022