Tänk att flytta in i drömbostaden!

Är du på gång att köpa bostad? Har du redan hittat din drömbostad? Då är det bara att gratulera. Det är inte lätt att både hitta en bostad som man faktiskt vill flytta in i och som är belägen på den plats man vill bo på, och som dessutom har allt det man vill ha med ett hus, eller lägenhet. Det är ju några steg innan man är framme, vilket innefattar:

1. Att komma överens om köpet. Det brukar bli budgivning när det är många spekulanter på en bostad. Det är inte alltid lätt att komma fram till ett pris som både säljare och köpare är nöjda med.

2. Innan du har bestämt dig för att fullfölja köpet bör du genomföra en besiktning, så att du inte köper ett objekt som har fukt-, eller mögelskador. Som köpare är du skyldig att genomföra kontroller av huset så att du vet vad det är du köper.

3. Innan köpet går igenom bör du få ett lånelöfte av banken, om det nu inte råkar vara så att du redan har de resurser som krävs för att genomföra köpet.

4. Som en sista juridisk punkt bör ni alltså ingå avtal om köpet och i avtalet specificera allt det som ska innefattas i köpet. Inget får utelämnas eller bidra till missämja eller missförståelse. Allt måste vara överenskommet, om det är en duktig mäklare som har väglett er.

5. Inflyttning. Detta är ju det sista steget och det viktigaste. Hur gör du?  Tar du hjälp, anlitar du någon flyttfirma eller gör allting själv? Om det är så att du har stora instrument som ett piano till exempel, bör du anlita professionella flyttkarlar för det. Man gör det inte på egen hand, eller i en handvändning. Det krävs professionella personer som kan tekniken för att lyfta och bära in ett helt piano. Dessutom är det sällan man själva har tillgång till så stora flyttbilar. Läs här om företag som kan detta med pianoflytt i Stockholm på: http://www.pianoflyttstockholm.com.

Den sista biten är ju den roligaste. Tänk att äntligen få flytta in och börja möblera. Det tar ett tag innan man har gjort den nya bostaden till sin, men det är den roligaste biten, att ”boa” in sig.

Är allt som det ska i den nya bostaden, eller krävs det en renovering innan det är inflyttningsklart. Oftast är det lättast att renovera det klart innan man flyttar in så att man inte behöver bo på en byggarbetsplats. Om du hittar rätt renoveringsfirma kan renoveringen bli klar på bara några veckor. Då är det inte svårt att vänta på att renoveringen är klar.

21 Apr 2018