Tänk på säkerheten främst

Har du nyligen sett över säkerheten i ditt hem? Det är inte någon angenäm upplevelse att komma hem till ett inbrott som skett i ens hem, någon har stövlat in och dragit ut alla ens tillhörigheter och gått iväg med det som är både dyrbart och kärt. Inte bara att sakerna fattas, plötsligt känns ens hem inte säkert längre. Det kan ta ett tag innan man vågar sova ensam i en sådan villa. Hela ens tillvaro kan plötsligt gunga när man inser att ens bostad kan utsättas för inbrott. Det är då bättre om man istället kan föregripa en sådan sak genom att skaffa riktigt bra lås, säkra dörrar och fönster.

Tänk som en tjuv

Genom att gå igenom sin villa och inspektera de svaga delarna i ens hus, kan man se till att motverka ett kommande inbrott. Det viktigaste är att tänka på att de svaga delarna på ett hus, oftast är fönster, altan- och balkongdörrar. Det är ställen som en inbrottstjuv vill komma in genom. När de sedan är inne (om de kommer in), fråga dig själv hur enkelt det är att hitta dyrbarheterna? Man kanske inte ska ha sina allra mest dyrbara ting hemma? Kan man ha dem i ett säkrare bankfack? Om de nu har hittat dem, hur ska de ta sig från platsen? De flesta tjuvar vill använda entrédörren, då det inte väcker lika mycket uppmärksamhet att någon kommer ut genom en dörr, än att någon förstör ett fönster eller dörr för att komma in. Då kan man försvåra för tjuven att ta sig ut genom entrédörren. 

Skaffa säkra dörrar och fönster

Därför är det säkerligen dags att skaffa bättre och mer trygga dörrar och fönster. Även om det är snyggt med dörrar som har speglar, och helt transparanta dörrar, är det inte att rekommendera. Många tjuvar slår sönder fönstret på altandörren, stoppar in en hand, vrider om låset och vips är man inne. Sedan letar tjuven snabbt upp saker som både är lätta att bära och sälja hos en hälare, mobiler, datorer, ipads och smycken, klockor och dyrbara saker.

Vilket slags låssystem vill du ha?

När man väl har säkrat dörrar och fönster gäller det att välja vilket slags låssystem som man önskar sig. Det som är bäst för dig, kanske inte passar någon annan och tvärtom. Därför kan det vara bäst att be en låssmed råda dig om vad som passar just i din bostad bäst. Här kan du läsa mer om en låssmed i Vasastan: https://www.låssmedvasastan.nu.

28 Aug 2019