Tips för den som bor i Skåne och drömmer om att bygga egen pool

Drömmer ni om en egen pool på tomten i Skåne? Att bygga en egen pool är idag inte särskilt kostsamt då utbudet och valmöjligheterna är stora. Här kommer några användbara tips på vägen.

Att ha en egen pool på tomten är ingen omöjlighet. Tekniken har gått framåt och det finns idag också många olika tillverkare att välja mellan. Men för att det ska bli riktigt lyckat är det viktigt att man planerar ordentligt innan. Det är alltid bra att börja med att göra upp en budget över hur mycket projektet får kosta. Förutom poolen kanske man även vill ha utomhusbelysning, pooldäck eller en större altan. När man väljer pool utgår man från hur marken och tomten ser ut. Att bygga pool i Skåne är ofta enkelt då marken sällan består av berg. Men har man en stenig och ojämn tomt kan man behöva välja en pool som kan stå för sig själv och som inte behöver grävas ner.

Besök en butik för inspiration till att bygga pool

Pooler finns i alla möjliga storlekar och former, vilket gör det enkelt att hitta en som passar både huset och tomten. För den som bor i Skåne finns det några olika poolbutiker som man kan besöka för inspiration och få svar på sina frågor. Men de flesta företag har också bra webbsidor där man kan hitta information om deras olika pooler. Några av dem erbjuder även hjälp med att installera poolen och att bygga trädäck och annat runt omkring.

4 Feb 2022