Upplands Väsby stoltserar med duktiga mäklare

Söker du bostad i Upplands Väsby ska du aldrig tveka att ta kontakt med en mäklare. Du kan förvänta dig stor kunskap om objektet och en professionell hantering av både köp och försäljning.

Mäklaren kan vara din bästa vän när det gäller ditt livs stora köp. Tänk dig att du ska köpa en lägenhet eller en annan bostad. Du kan ingenting och vill ha svar på många av dina frågor. Det är då en mäklare kommer in i bilden. Hen ger dig all information du behöver och svarar på alla frågor du har. Ingen fråga är för dum eller barnslig. Fråga på bara! Du står ju inför ett stort beslut.

Det är viktigt att du som mäklare har bra personliga egenskaper för att trivas i rollen som mäklare. Du som är kund kommer då att få möta en person som både brinner för det den gör och kan genomföra en affär så att både köpare och säljare känner sig nöjda och belåtna. Empati, psykologi och pedagogisk talang är egenskaper som är viktiga utöver den springande punkten. Att du gillar att sälja.

Vad gör en mäklare i Upplands Väsby?

En mäklarens uppgift är att kunna hantera de ekonomiska och juridiskt bindande avtalen i en fastighetsaffär. För att klara av detta är det viktigt att ha fler strängar på sin lyra än bara det rent tekniska och administrativa. Du som kund behöver bli bemött av en mäklare som är väl bevandrad i det mänskliga psyket. Inom varje utbildning berörs därför ämnet etik och psykologi.

Tack vare att professionella mäklare föreläser vid utbildningarna kommer varje mäklare få en utbildning som är knuten till det verkliga livet. Praktiken är det sista steget för att kunna börja arbeta och få en anställning.

Vill du bli mäklare kan du gå en utbildning

För att du ska kunna få titulera dig certifierad mäklare krävs det en hel del studier och på toppen av det ska du ha genomgått 10 veckors praktik. Det bästa är att gå en komplett utbildning på en högskola, men det går även att bygga ihop din utbildning genom att ta flera fristående kurser.

En utbildning innehåller flera kurser. Du får till att börja med lära dig allt om fastighetsrätt och fastighetsförmedling. Därefter finns det kurser som tar upp ekonomi och civilrätt, vad det innebär med skatterätt, och så följer det kurser som behandlar ämnet byggnadsteknik. Sist men inte minst behöver du kunna en hel del om fastighetsvärdering.

4 Aug 2021