Välj en flyttfirma med gott rykte i Stockholm

Stockholm har under senare år fått ett enormt uppsving bland antalet aktiva och verksamma flyttfirmor och detta går att leda till hur situationen ser ut gällande bostäder i just Stockholm. Ser man till den extrema och unika situationen så förstår man också varför så pass många flyttföretag vill ta en del av kakan. Det här är inte enbart av ondo – det är viktigt att komma ihåg. Även fördelarna är klara och handlar här mest om den ekonomiska biten – det har helt enkelt blivit billigare att anlita en flyttfirma i Stockholm i dagsläget än vad det har varit någonsin tidigare. Vidare fördelar med den stora ökningen i branschen handlar om att man som kund på ett helt annat sätt kan sätta sig i förarsätet.

Menas med detta – som kund kan du i dagsläget i Stockholm kräva att den flyttfirma du anlitar även ska se till att exempelvis flyttstädning ska inkluderas i priset eller att packning av dina saker ska följa med. Små detaljer som är jobbiga vid varje flytt och som brukar kosta lite extra om man väljer extern hjälp; något som således går att påverka i dagens Stockholm.

Så långt allting gott gällande flyttfirmor och deras ökning till antalet i Stockholm – men om vi istället fokuserar på de negativa aspekterna som denna kraftiga expansion fört med sig så handlar detta uteslutande om kvaliteten på jobben som de utför.

Nya företag har större problem

Detta gäller framförallt de nyare företagen som inte har samma vana som de mer etablerade firmorna i staden. Det är också en sak som är ganska enkelt att förstå. Man kan tänka sig att utifrån sett så är en flyttfirma ganska lätt att driva, man skaffar en skåpbil, man anställer några muskulösa killar och därefter så är man i stort sätt igång – så tänker många då de öppnar. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt och smidigt.

En flyttfirma är svår att driva och att genomföra en flytt är svårt – speciellt m man ser till Stockholm. Det som skiljer Stockholm åt mot andra städer handlar dels om storleken och dels också om trafiken – ska du genomföra en flytt inom en viss tid så är du beroende av att allting flyter på och det är här som många av de nyare flyttfirmorna inte håller måttet. Det som sker då man anlitar en sådan är att de stressar sig igenom flytten, att de tar onödiga risker, att de har dålig planering – detaljer som i slutändan drabbar dig som kund med förseningar och trasiga saker som följd.

Det som man som kund – inför en flytt i Stockholm – måste göra är att se öer hur den flyttfirma man tänkt anlita skött sig under tidigare uppdrag; det vill säga, man måste ringa tidigare kunder och man måste höra sig för. Riskerna är för stora för att man ska chansa. Visst – du kommer att få din flytt genomförd till ett billigare pris. Frågan är bara om det verkligen är värt att se möbler, porslin och annat bohag gå sönder bara för att man anlitat en slarvig flyttfirma för ett billigare pris? Läs mer om flytt på den här hemsidan: peterakare.se

28 Apr 2022