Varför ska man hyra in en målare från Uppsala?

Dags att måla huset. Då kan det vara bra att fundera över skillnaderna mellan att anlita en målare från Uppsala och att helt enkelt göra hela jobbet själv.

Anita och Kristian hade för några år sedan köpt sitt första hus. Ingen av dem hade tidigare ägt hus och var såtillvida noviser på vad som behöver göras. Men det betydde inte att inte viljan fanns. Kristian hade suttit och letat efter information på nätet om hur man målade husfasaden, då båda var eniga om att det var dags.

De var däremot inte eniga om att Kristian skulle göra jobbet. Eller rättare sagt, Anita ville inte att Kristian skulle måla. Hon kunde se fasansfulla scenarier som involverade både fläckiga väggar, fuktskador och olyckor framför sig. Men hon ville inte att han skulle få sin manlighet stukad av hennes uppenbara tveksamhet.

Bra anledningar att anlita målare

Hon började med det uppenbara, att de skulle vara tvungna att hyra en lift. Kristian var höjdrädd. Men den hinten verkade inte gå hem. Bitvis började hon berätta om husmålningar som gått fel och blivit kostsamma. Pengar var något som Kristian verkligen förstod sig på. Så där fick hon en reaktion.

Hon pratade om rotavdrag, där en del av arbetskostnaden drogs av, samt att med en inhyrd målare behövde man inte oroa sig för inköp av för mycket material. Det som till sist tog skruv, var när hon läste om en målare i Uppsala som hade två års nöjd-kund-garanti. Blev det inte bra skulle de åtgärda problemet kostnadsfritt.

2 Jul 2022