Värme i luften

Sättet att dra nytta av värmen och energin runt omkring har mer och mer börjat nyttjas av villaägare. På det viset kan man få en stabil och billig uppvärmning som även är vänlig för miljön.

Ett system som använts under ganska många år nu är den som nyttjar värmen som finns i luften utomhus. Även om temperaturerna kan börja vandra nedåt så kan man dra nytta av den värme som finns och skapa en behagligare inomhusmiljö. Genom att installera en luftvärmepump i Karlstad kan man skapa förutsättningar som tillsammans med exempelvis en kamin kan göra att man inte behöver mer el än vad som krävs för belysning och för att driva pumpen. Ett mycket billigt och miljövänligt sätt att leva på.

Ute och inne

När man installerar en luftvärmepump så gör man ett hål i väggen och sätter sedan en del på utsidan och en del på insidan. Man brukar välja att sätta montaget på en plats där man kan dra nytta av den så mycket som möjligt och därför hamnar den oftast mitt på husets långsida.

Har man en ovanvåning så väljer man också ofta att sätta den så att värmen kan sprida sig uppåt på ett enkelt sätt. På många luftvärmepumpar finns även möjligheten att använda den som en airconditioner under de varmaste dagarna. Då kan man få en svalka ur pumpen istället för en värme, och man kan då skapa en inomhusmiljö som är lättare och trevligare att vara i när det är mycket varmt på utsidan.

30 Mar 2021