Veckostädning i Nacka – så går det till

Ibland, eller ganska ofta, önskar man att man hade mer tid över. Man kanske jobbar hela tiden så att man knappt har tid till att sova. För att underlätta lite kan man faktiskt ta hjälp med hemstädning i Nacka om man bor i området så att man åtminstone har en mindre sak att tänka på om dagarna.

När man anlitar en firma för hemstädning i Nacka kan man välja att ta det under enstaka tillfällen eller om man hellre vill ha det i abonnemangsform. Det sistnämnda innebär att man kommer överens om regelbunden städning i hemmet så att man alltid har ett skinande rent hem, utan att behöva göra det själv. Man bestämmer tillsammans tider och vad som ska göras.

Kan jag få RUT-avdrag för hemstädning i Nacka?

När man anlitar ett företag för hemstädning i Nacka berörs arbetskostnaden av RUT-avdraget. Det innebär att man som privatperson kan få skattereduktion på kostnaden, man har rätt till max 50 000 kronor i avdrag per år.

Avdraget kan dock aldrig bli högre än summan av det man skattar under året. Är man två personer i hushållet kan man få avdrag på upp till 60 000 kronor eftersom man räknar per person. Eftersom RUT-avdraget bara gäller arbetskostnaderna kan man inte få billigare materialkostnader eller resekostnader. Det är bara själva arbetstimmarna som gäller.

Summan dras av direkt på din faktura så att du som privatperson och kund inte behöver sköta allt pappersarbete. Det kommer sedan upp på din deklaration och företaget får resterande pengar från Skatteverket. Smidigt och enkelt!

Att tänka på vid hemstädning

- För att det inte ska bli missförstånd efter utfört arbete bör du be om en prisoffert innan så att det finns chans att kolla igenom priset.

- Ska du och städfirman starta ett lite längre samarbete kan det vara bra med en provstädning så att du ser om du tycker att de gör ett bra jobb och så att kommunikationen funkar.

- Inför första städningen kan det vara bra att du är hemma och kan visa städaren runt litegrann. Då får du också chans att visa hur du vill att det ska bli städat mer exakt. Självklart kan man även skriva en lista eller ta det över telefon, men det är oftast smidigast att ses!

- Städa undan lite inför städningarna. Till exempel kläder, småprylar och leksaker måste bort från golv och öppna ytor så att städaren kan göra sitt jobb ordentligt. Många tycker att det hör till städningen men med lite eftertanke vill du nog inte att någon annan än du själv flyttar runt saker, eller hur?

- Om du vill att särskilda medel används – ställ fram det och informera städfirman!

- Informera om ömtåliga saker som lätt kan gå sönder. Det kan vara allt ifrån en vas som står otympligt eller en elkabel som är trasig och kan ge stötar. Oftast ersätter städfirmor bara kostnader där det är uppenbart att de kunnat undvika skadan.

21 Mar 2017